Marian Burguès
Sabadell del meu record
Joan Sallent, Impressor
1929

"A la nostra vila els teixidors estaven associats, cotitzaven i tenien un capitalet per a sostenir les qüestions de treball que sorgien sovint. Això era secretament, puix no hi havia llibertat d'associació. Quan volien reunir-se, a bella nit, sortien un a un embolicats amb la manta de corn, cap a can Puigjané, a la Conquena o al bosc de can Feu, posant vigilants per tot arreu, camins i corriols, a fi de què els Mossos de l'Esquadra no els sorprenguessin."

Miquel Carreras
Elements d'història de Sabadell
Ajuntament de Sabadell
1932

Segle XV: "Apareix, en canvi, la casa dels Feu, que amb el temps posseirà la masia actual de can Feu i arrribarà a noblesa. El primer d'aquesta família que trobem és Pere Feu, fuster, vingut de Santa Eulàlia de Ronsana." (p. 181)

" A darreries d'aquesta centúria [segle XVII] va conseguir noblesa una família sabadellenca: la dels Feu, el primer titular de la qual va ésser Pau de Feu. Pròpia d'aquesta família era en terme de Junqueres la torre i mas d'En Feu que els recorda." (p. 247)

Josep Rosell
El rodal de Sabadell
Joan Sallent, Sucr.
1937

"En el seu acollidor recinte s'hi han celebrat festes de totes menes, les quals sempre tingueren caire popular. Aquest és un dels principals motius que han fet adquirir a can Feu la millor fama i l'han donat a conèixer a gent de llunyanes terres. En el curs de l'actual segle s'hi han succeït les festes i els aplecs [...] el diumenge dia 29 de juliol del 1915 a la tarda, s'hi va inaugurar el Teatre de la Naturalesa, representant-hi el gran actor Enric Borràs el drama català "Terra Baixa", en mig d'una gernació imponent i un entusiasme vibrant. La gran obra d'en Guimerà no podia trobar un escenari més escaient, i tota la premsa dedicà grans elogis a la funció de can Feu. Dos anys després, la companyia del Liceu de Barcelona hi representà l'òpera "Carmen"." (p. 76)

Josep Baqués
Robert Baró
Gent nostra als carrers de Sabadell
Ajuntament de Sabadell
1995

"Can Feu

Masia situada entre la carretera de Terrassa i els Ferrocarrils de la Generalitat, molt a prop del terme de Sant Quirze. A l'alta edat mitjana (segles X i XI) fou anomenada Torre de Sobarber i constituïa una vila de cases disseminades. Aquest nom va perdurar a la Riereta, que s'anomenà Riera de Sobarber fins al segle passat. També rebé els noms de Torre Cremada, Vallcorba de la Torre i la Torre d'en Mir. Aquest Mir era un cavaller del castell de Nàpols, sota la sobirania reial. Al llarg del segle XIX i a començament del segle XX canvià la fesomia del mas, el qual fou transformat en l'actual mansió-castell. Des del 1986 s'excava el turó de Can Feu, al costat del castell, ja terme de Sant Quirze, on han aparegut restes prehistòriques i una vil·la romana."

Altres fonts bibliogràfiques

Andreu Castells
L'art sabadellenc
Edicions Riutort
1961